PREDOGLED

URBANE POTI

MARIBOR (C)ENTER

Sodobni priročni vodnik po starem mestnem jedru in okolici V vodniku najdete napotke za oglede različnih znanih in manj znanih objektov, trgov, mestnih prostorov ter interjerjev, tako zgodovinskih kot tudi sodobnih, ki so predstavljeni s pomočjo tematskih poti.
Zgleduje se po mestnih vodnikih, ki pomagajo obiskovalcem v kratkem času, ki ga imajo na razpolago, kar najbolj pestro preživeti nekaj dni v mestu. O b krajšem zgodovinskem orisu razvoja mesta je v osrednjem delu iz različnih perspektiv predstavljen sodobni Maribor.Tematske poti so speljane po starem mestnem jedru, popeljejo nas po poti umetnostiin zgodovinskih znamenitosti, z njimi obiščemo najbolj zanimive interjerje, se ustavimo ob novih mestnih pridobitvah in se odpravimo v nočno življenje.
Izjema je le pot, ki povezuje zelena območja mesta z njegovim zaledjem. Znotraj tematskih sklopov so s slikovnim gradivom in kratkim opisom predstavljene posamezne zanimivosti. Vsako poglavje se začne s preglednim zemljevidom, ki služi orientaciji in spoznavanju mestnega prostora.
Vodnik je zanimiv tako za turiste kot tudi za prebivalce mesta, saj posreduje aktualne vsebine in tudi številne manj znane zanimivosti. Je knjiga, ki ima funkcijo mestnega orientirja in sodobnega spominka.

VODNIK JE PREVEDEN TUDI V ANGLEŠKI, NEMŠKI in RUSKI JEZIK.

Naprodaj je v vseh večjih knjigarnah, info točki EPK, ter na Založbi Pivec.

Idejna zasnova in urejanje: dr. Kaja Pogačar 
Avtorji besedil: dr. Eva Sapač, dr. Igor Sapač, Uroš Lobnik, dr. Kaja Pogačar, Vanja Skalicky 
Pregled in urejanje besedil: Nino Flisar 
Avtorji fotografij: Damjan Švarc, Katja Šket, Samo Lorber, Lucija Smodiš idr. 
Grafične priloge: Marko Jaušovec 
Oblikovanje: Dušan Pogačar 

ZALOŽBA PIVEC

Foto: Katja Šket

FOTO:

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem