OTVORITEV SKULPTURNEGA PARKA MIKROURBANIZMI V MESTNEM PARKU MARIBOR in OKROGLA MIZA MESTNI PARK JUTRI

Kje: v HIŠI ARHITEKTURE MARIBOR, Mladinska 3, Maribor
Kdaj: 18.05.2012 ob 17:00
Trajanje: 18.05.2012 - 25.05.2012

Spoštovani!

Vabimo vas na otvoritev in ogled projekta

Obiskovalce bosta pozdravila:
Mitja Čander, programski direktor Maribor EPK 2012,
Miran Krivec, univ. dipl. inž. kraj. arhi. , višji konzervator, ZVKD Maribor,

MIKROSKULPTURNI PARK sestavlja štiriindvajset  mikro urbanih instalacij, umeščenih v  mestni park od 18.5. do 25.5. 2012.  Na vstopnih mestih v mariborski mestni park so razporejene usmerjevalne table skozi MIKROSKULPTURNI PARK. Lokacije in vsebino vseh štiriindvajsetih instalacij razkriva Vodič po mikro skulpturnem parku  (dosegljiv v Hiši arhitekture Maribor in ob usmerjevalnih tablah). Štiriindvajset mikro-urbanih instalacij raziskuje kreativen odnos do urbanega prostora in vzpostavlja aktiven dialog z njegovimi uporabniki. Mikro urbane instalacije na inovativen način nadgrajujejo ter dopolnjujejo programske vsebine mariborskega mestnega parka, ponujajo poetične, pragmatične, igrive pa tudi ironične poglede na vprašanje prenove in vnosa novih vsebin v mestni park.  
Projekt so izdelali študenti  tretjega letnika študijskega programa Arhitektura na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru z arhitekturno delavnico v okviru predmeta Prostor mesta. Skozi MIRKOSKULPTURNI PARK bodo obiskovalce popeljali:
doc. Uroš Lobnik -  nosilec in idejna zasnova projekta MIKROURBANIZMI
dr. Tanja Simonič Koošak -  vabljena predavateljica – koordinatorka projekta MIKROURBANIZMI 
asist. Vanja Skalicky  - asistentka projekta MIKROURBANIZMI 

VABLJENI !

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem