Arhitektura =

Sodobna slovenska arhitektura

Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
Kdaj: 07.01.2013 ob 20:00
Trajanje: 07.01.2013 - 03.02.2013

Razstava Arhitektura = predstavlja pomembnejše projektne dosežke slovenske arhitekturne produkcije zadnjih petih let z željo, da bi z njo uveljavili teoretični in miselni okvir pojma sodobna slovenska arhitektura. Zato je razstava zasnovana večplastno, s poudarkom na arhitekturni kakovosti, ki se skriva v intelektualni strukturi posamezne stavbe. Ta je sicer težko merljiva, opredeljujejo jo različni kriteriji, kot so izvirnost zasnove, celovitost, jasnost, skladnost, ustreznost, prepričljivost. Ti kriteriji merijo na arhitekturno kompleksnost in razkrivajo ustvarjalno moč avtorja – arhitekta: in prav doslednost zasnove je to, po čemer se boljša arhitektura razlikuje od povprečne, in kar je logičen kriterij tudi za izbor in koncept razstave. Ob razstavi je izšel vodnik po slovenski arhitekturi.

Razstava obsega 40 projektov predstavljenih v 7 poglavjih:
Prenova, dialog;
Vas, regionalno;
Narava, racionalno,
Mesto, urbano;
Javni prostor, infrastruktura
Šport, spektakel in
Tujina.

 

Slavnostni govornik na otvoritvi: Mitja Čander, predsednik EPK 2012

Projekt so pripravili: RAZ:UM, Hiša arhitekture Maribor, revija AB in galerija Dessa v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture 2012.

Postavitev razstave v CD: Nena Gabrovec in Mojca Kocbek Vimos

 

POVEZAVA:

http://www.cd-cc.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0205&Predstava=3362

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem