VIDEO

ARHITEKTURA SPREGOVORI

Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
Kdaj: 21.01.2013 ob 19:00

Okrogla miza ob razstavi Arhitektura =

Moderator: Peter Šenk

Udeleženci: Matija Bevk, Blaž Budja, Tina Gregorič, Tomaž Krušec , Uroš Lobnik

Razstava je podnaslovljena "pet let slovenske arhitekture" ter obsega 40 projektov dokončanih 2008-2012. Avtorji razstave in povabljeni arhitekti, ki na razstavi predstavljajo svoja dela, bodo v pogovoru govorili o fenomenu sodobne slovenske arhitekture, na razstavi izpostavljenih temah ter potencialu celovitih odgovorov na vprašanja, ki se porajajo v zvezi s sodobno arhitekturo:

"Ali se družba dovolj zaveda vloge arhitekture in omejenosti ter potenciala prostora kot dobrine? Kakšna je današnja naloga arhitekture v socialnem, ekološkem in gospodarskem smislu? Kako vrednotiti stavbno dediščino, tako da ohranimo kakovostne stavbe in hkrati omogočimo nadaljnji razvoj? Kako pomembna je etika in kako estetika v današnji arhitekturi? Ali lahko energetsko učinkovitost razumemo drugače kot le odebelitev stavbnega ovoja? Kako naj arhitektura prispeva k trajnostnem razvoju družbe?" (iz recenzije razstave, objavljene 24. 10. 2012 v rubriki A-beseda pri časopisu Večer, avtor Aleksander Vujović)

 

povezava:
http://www.cd-cc.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0206&Predstava=3599

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem