VABILO

SODOBNA SLOVENSKA HIŠA V OČEH MLADIH ARHITEKTOV

Razstava natečajnih rešitev

Kje: HAM
Kdaj: 08.05.2013 ob 18:00
Trajanje: 08.05.2013 - 13.05.2013

Natečaj “Sodobna slovenska hiša v očeh mladih arhitektov”, je bil leta 2013 razpisan že drugič in sicer v okviru projekta VIA VILLAS, ki predstavlja sodelovanje fakultet za arhitekturo držav Češke, Poljske, Slovaške, Madžarske in  Slovenije. Cilj natečaja je izdelati arhitekturno rešitev družinske hiše za 4 osebe, ki reflektira nacionalne oz. regionalne značilnosti historične in moderne arhitekture.

Oddanih je bilo 10 natečajnih rešitev, ki jih je izdelalo skupno 16 avtorjev. Strokovna žirija, katere predsednik je bil doc. Uroš Lobnik, člana pa doc. Bogdan Reichenberg in dr. Eva Sapač, je podelila 1. mesto na nacionalnem izboru projektu avtorjev Blaža Grudnika Tominca in Žige Pečariča, študentov 2. letnika študijskega programa Arhitektura prve stopnje, ki sta projekt izdelala pod mentorstvom doc. Janka J. Zadravca.
 
Zmagovalni projekt bo po razstavi v HAM odpotoval na razstavo zmagovalnih projektov držav v Košice na Slovaškem, konec maja 2013 pa še v Bruselj v Belgiji, kjer bo na ogled na Fakulteti za Arhitekturo. 
 
Otvoritev razstave natečajnih rešitev bo v sredo, 8. 5. 2013, ob 18.00 v HAM. Vabljeni!
 
Povezava:
http://www.greatvillas.org/young-architects
 
 
fotografije | Katja Šket

FOTO:

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem