CONSTRUCTIVE ALPS 2015 Mednarodna nagrada za trajnostno prenovo in novogradnje v Alpah

Kje: HIŠA ARHITEKTURE MARIBOR / Krekova 2, Maribor
Kdaj: 22.03.2017 ob 18:00
Trajanje: 22.03.2017 - 08.05.2017

CONSTRUCTIVE ALPS 2015
Mednarodna nagrada za trajnostno prenovo in novogradnje v Alpah (2014-2015)
 
Trajnostna arhitektura v gorah plemeniti identiteto številnih krajev. Dobra arhitektura spodbuja prenovo gradenj in novogradnje. Zvezni urad Švicarske konfederacije za prostorski razvoj (Schweizer Bundesamt fuer Raumentwicklung - ARE ) in Urad Kneževine Lihtenštajn ( Amt fuer Umwelt des Fuerstentums Liechtenstein) sta leta 2015 tretjič podelila mednarodno arhitekturno nagrado Constructive Alps, namenjeno zglednim realizacijam trajnostne gradnje in prenove v v alpskem prostoru.  ter novogradnjo na območju Alp. Strokovna žirija je med skoraj 400 prijavljenimi realizacijami iz vseh alpskih držav, sestavila ožji izbor 32 stavb in se  med njimi odločila za štiri nagrade ter osem priznanj. Strokovna žirija je iskala stavbe, ki odražajo polno razumevanje trajnostnosti,  tako vidike čutnega zaznavanja kakor tudi štiri ključne trajnostne vidike: ekološke, ekonomske, kulturne in socialne. 
 
Razstava “CONSTRUCTIVE ALPS 2015” predstavlja  32 projektov iz ožjega izbora in je sestavljena tako, da odslikuje poglede strokovnjakov na projekte trajnostne gradnje kot tudi osebne poglede uporabnikov in uporabnic trajnostnih stavb. 
 
Pozdravni nagovor:
- Blanka Bartol, Ministrstvo za okolje in prostor RS
 
 
Po otvoritvi bo izr. prof. Uroš Lobnik izvedel predevanje z naslovom ARHITEKTURNE  ALPE!
 
Vljudno vabljeni!
 
Link: http://www.constructivealps.net/sl/razstava/
 
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem