Med procesom: razstava in katalog razstave Oddelka za Arhitekturo FGPA

Kje: HAM, Krekova 2, Maribor
Kdaj: 12.10.2017 ob 18:00

PRIHODNOST JE V KOMPLEKSNIH IDEJAH. KVALITETA ARHITEKTURNEGA PROJEKTA, TAKO V PRAKSI KOT V PEDAGOŠKEM PROCESU, JE ODVISNA PREDVSEM OD VZPOSTAVITVE KOMPLEKSNEGA NAČRTOVALSKEGA PROCESA, KI GA POVEZUJE PET FUNDAMENTALNIH NAČRTOVALSKIH PARAMETROV: LOKACIJA, DIMENZIJA, FUNKCIJA, TIPOLOGIJA IN MATERIAL. (iz uvodnika)
 
 
 
Peta razstava Oddelka za arhitekturo FGPA UM predstavlja pregled projektnega dela pri predmetih prve in druge stopnje arhitekture v študijskem letu 2016/17. Projektno delo predstavlja najbolj pomemben segment izobraževalnega procesa arhitekture in se opravlja v vseh desetih semestrih dvostopenjskega študija. Študenti postopoma osvajajo veščine ter spoznavajo kompleksnost arhitekturnega načrtovanja v okviru rednih in izbirnih predmetov. Pregledna razstava študentskih del je odraz razmišljanj študentov arhitekture, njihovih profesorjev ter asistentov. Projektno delo skušamo čim bolj približati večplastnim procesom kompleksnega projektiranja.
 
 
 
Izr. prof. Uroš Lobnik, udia.
 
predstojnik Oddelka za arhitekturo FGPA UM
 
september 2017
 
 
 
 
 
Zasnova razstave: doc. dr. Melita Rozman Cafuta, asist. dr. Vanja Skalicky, asist. Nataša Šprah
 
Tehnična pomoč pri postavitvi razstave: študenti tretjega letnika dodiplomskega študijskega programa Arhitektura 
 
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem