POZIV: RAZSTAVA YOSTAR – Young Styrian Architecture

Kje: Haus der Architektur (HDA) Graz, Avstrija; Hiša arhitekture Maribor (HAM), Krekova 2, Maribor, Slovenija Architektur Galerie Berlin, Nemčija
Kdaj: 02.05.2018 ob 00:00

YOSTAR poziva vse na področju arhitekture delujoče posameznike in skupine k udeležbi na razstavi, ki bo prikazana v Grazu, Mariboru in Berlinu. Udeležba je enostavna in brezplačna!
 
KAKO DELUJE YOSTAR?
Cilj razstave „YOSTAR – Young Styrian Architecture“ je predstavitev aktualne štajerske arhitekturne produkcije v regionalnem in mednarodnem kontekstu. Sodelujoči arhitekti in arhitekturni biroji bodo ob izvedenem ali načrtovanem avtorskegam projektu, ki po njihovem mnenju predstavlja najbolj relevantno interpretacijo njihove arhitekturne misli, predstavili tudi projekt, ki jim služi kot inspiracija oz. je najbolj vplival na njihovo arhitekturno ustvarjanje.
 
Razstave:
20. junij – 8. julij 2018 Haus der Architektur HDA Graz, Avstrija
September - oktober 2018 Hiša Arhitekture Maribor, Slovenija
30. november – 8. december 2018 Architektur Galerie Berlin, Nemčija
 
Publikacija:
Ob razstavi bo izšla publikacija v nemškem in slovenskem jeziku. V njej je predvidena objava vseh na razstavi sodelujočih projektov oz. birojev in arhitektov.
 
KAJ ŽELI DOSEČI YOSTAR?
YOSTAR želi okrepiti prisotnost in povezovanje avstrijske in slovenske arhitekture tako v nacionalni kot tudi mednarodni javnosti. Projekt s tem pomembno prispeva h krepitvi trajnostnega razvoja kulture v smislu mednacionalnega dojemanja avstrijske in slovenske Štajerske kot nadregije. Neozirajoč se na državne meje, projekt širšo štajersko regijo prikazuje kot primer žive in delujoče medkulturnosti. Avstrija in Slovenija, skozi stoletja povezani sosedi, morata po (ponovni) premostitvi notrajnih evropskih meja obuditi stare vezi in okrepiti medsebojno regijsko izmenjavo.
Razstava vseh prispelih projektov bo ponudila nepopačen vpogled v stanje sodobne aritekturne produkcije v regiji.
 
KDO LAHKO SODELUJE?
Do sodelovanja so upravičene vse pravne, fizične osebe in skupine, ki delujejo kot arhitekti/arhitektke ali gradbeni inženirji/inženirke oz. ustvarjalke/ustvarjalci arhitekture, ki so biro ustanovili oz. prevzeli po letu 2000 IN so študirali bodisi na Tehnični univerzi v Gradcu bodisi na Univerzi v Mariboru, ALI so rojeni, živijo oz. delujejo na območju imenovanem „Styria“ (področje Štajerske v Avstriji in Sloveniji), ALI pa je projekt, ki ga bodo prijavili na razstavo, realiziran oz. načrtovan na področju širše štajerske regije.
 
KAKO SODELUJEM?
Izpolnjen in podpisan podatkovni list skupaj s tremi zahtevanimi fotografijami pošljite na
yostar@arminstocker.com.
 
Rok za oddajo projektov: SREDA, 2. Maj 2018
ZA VEČ INFORMACIJ OBIŠČITE:
www.architektursommer.at/YOSTAR
 
podatkovni list - prijavnica
 
 
 
photo: © Petra Kickenweitz, Armin Stocker
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem