Razstava YOSTAR – Young Styrian Architecture in predstavitev knjige s kratkimi predavanji

Kje: HAM, Krekova 2, Maribor
Kdaj: 13.09.2018 ob 18:00
Trajanje: 13.09.2018 - 12.11.2018

Vljudno vabljeni na odprtje razstave YOSTAR – Young Styrian Architecture in na predstavitev knjige skupaj s kratkimi predavanji sodelujočih arhitektov.
 
Razstava „YOSTAR – Young Styrian Architecture“ predstavlje aktualno štajersko arhitekturno produkcijo v regionalnem in mednarodnem kontekstu. Sodelujoči arhitekti in arhitekturni biroji so ob izvedenem ali načrtovanem avtorskegam projektu, ki po njihovem mnenju predstavlja najbolj relevantno interpretacijo njihove arhitekturne misli, predstavili tudi projekt, ki jim služi kot inspiracija oz. je najbolj vplival na njihovo arhitekturno ustvarjanje.
YOSTAR krepi prisotnost in povezovanje avstrijske in slovenske arhitekture tako v nacionalni kot tudi mednarodni javnosti. Projekt s tem pomembno prispeva h krepitvi trajnostnega razvoja kulture v smislu mednacionalnega dojemanja avstrijske in slovenske Štajerske kot nadregije. Neozirajoč se na državne meje, projekt širšo štajersko regijo prikazuje kot primer žive in delujoče medkulturnosti. Avstrija in Slovenija, skozi stoletja povezani sosedi, morata po (ponovni) premostitvi notrajnih evropskih meja obuditi stare vezi in okrepiti medsebojno regijsko izmenjavo.
 
Razstava je nastala na podlagi javnega poziva v organizaciji HDA (Haus der Architektur, Graz) ter sodelovanjem HAM in MAO ter je bila prvič predstavljena v okviru Architecktursommer Graz + STMK od 20.6.-8.7.2018 v HDA v Gradcu.
 
 
POMEMBNI DATUMI V MARIBORU: 
 
13. septembra ob 18. uri: OTVORITEV RAZSTAVE V HAM-u 
 
3. oktobra ob 18. uri: PREDSTAVITEV KNJIGE IN KRATKA PREDAVANJA SODELUJOČIH ARHITEKTOV V HAM-u 
 
 
 
Razstava v Mariboru bo na ogled do 12. novembra 2018. Med 30. novembrom in 8. decembrom 2018 bo razstava nato gostovala v Architektur Galerie Berlin (Berlin, Nemčija). 
 
 
Odprtje razstave v Berlinu s predstavitvijo knjige in diskusijo z gosti (Petra Petersson, Roger Riewe in Imke Woelk) bo 29. novembra 2018 ob 19 uri. 
 
 
 
Dodatne informacije so na voljo na spodnjih povezavah:
https://hda-graz.at/programm/call-2018-yostar-young-styrian-architecture
https://www.architektursommer.at/events/yostar/
https://www.facebook.com/YostarYoungStyrianArchitecture/
https://www.facebook.com/events/2161746857233699/
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem