VABILO

MoMoWo: 100 DEL V 100 LETIH: EVROPSKE ŽENSKE V ARHITEKTURI IN OBLIKOVANJU

Kje: HAM, Krekova 2, Maribor
Kdaj: 28.11.2018 ob 18:00
Trajanje: 28.11.2018 - 30.01.2019

V sredo, 28. 11. 2018 ob 18.00, Vas vljudno vabimo na odprtje mednarodne potujoče razstave

MoMoWo: 100 DEL V 100 LETIH: EVROPSKE ŽENSKE V ARHITEKTURI IN OBLIKOVANJU

Mednarodna potujoča arhitekturna razstava »MoMoWo: 100 del v 100 letih: Evropske ženske v arhitekturi in oblikovanju« predstavlja ustvarjalnost evropskih  arhitektk in oblikovalk v preteklih sto letih. Virtualno je prikazan izbor sto javnosti bolj ali manj znanih del; le-ta vključujejo najpomembnejše in najbolj reprezentativne primere evropske arhitekture in oblikovanja, ki jih je ustvarilo sto žensk od konca prve svetovne vojne do danes. Število del je simbolno, saj lahko “sto” skladno z latinsko besedo centum razumemo tudi kot “nešteto.”

Obiskovalci si lahko dela ogledujejo glede na avtorico, državo ali čas nastanka. Pomembnejši mejniki zgodovine, ki so zaznamovali položaj žensk v družbi, so predstavljeni v obliki časovnice. Na razstavi so še posebej izpostavljeni kulturni, družbeni in politični dosežki Slovenk.

Del razstave je tudi fotoreportaža, v okviru katere je predstavljen izbor 11 zgodb od že uveljavljenih ustvarjalk do tistih, ki so šele na začetku kariere. Posebej za to razstavo smo dodali fotoreportažo o domu slovenske arhitektke Špele Kuhar, kot ga je skozi objektiv videla prav tako arhitektka in fotografinja Virginia Vrecl.

Razstavo spremlja tudi obsežen razstavni katalog. Doslej je mednarodna potujoča razstava gostovala že v devetih evropskih mestih: Oviedu (Španija), Lizboni (Portugalska), Grenoblu (Francija), Eindhovnu in  Delftu (Nizozemska), Bratislavi (Slovaška), Beogradu (Srbija), Torinu (Italija) in Ljubljani.

 

Vabljeni!

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem