YTAA 2018: YOUNG TALENT ARCHITECTURE AWARD 2018

Kje: HAM, Krekova 2, Maribor
Kdaj: 10.10.2019 ob 13:00
Trajanje: 10.10.2019 - 17.01.2020

The Young Talent Architecture Award (YTAA) organizira Fundació Mies van der Rohe s podporo Creative Europe kot podaljšek nagrade Evropske unije za sodobno arhitekturo - Mies van der Rohe Award (EU Mies Award). Organizirana je v sodelovanju z Evropskim združenjem za arhitekturno izobraževanje (EAAE), Svetom arhitektov Evrope (ACE-CAE) in World Architects kot ustanovnim partnerjem, Evropskim kulturnim centrom kot partnerjem v Benetkah ter sponzorirana s strani Jung in Jansen in s podporo USM.
Z združevanjem najbolj nadarjenih arhitektov, ki so zaključili študij, in nekaterih najboljših arhitekturnih podjetij in institucij v Evropi imajo zmagovalci YTAA priložnost razviti celovite strategije za izboljšanje sinergij in dopolnjevanja s podjetji in institucijami, ki jih zanimajo.
 
Cilj YTAA je podpreti talent arhitektov, urbanistov in krajinskih arhitektov, ki so nedavno zaključili s študijem, in ki bodo odgovorni za preoblikovanje našega okolja v prihodnosti. 
 
Razstava je že bila predstavljena na vrsti arhitekturnih šol in ustanov z namenom odkriti, kako poteka študij arhitekture in odpreti razpravo o tem, kako se poučuje arhitektura. Njen namen je tudi dvigniti osveščenost glede same nagrade in pokazati kako deluje ter kakšne so njene vrednote. Ko skupaj prikazujemo vse zaključne projekte, predstavljene v YTAA 2018, imamo pregled tem, o katerih so v zadnjih dveh letih razpravljali študenti in profesorji v evropskih šolah. Da bi pojasnili YTAA kot postopek razprave in izbora, so projekti prikazani lpo posameznih sklopih: nominirani projekti na šolo, projekti, ki so uvrščeni med izbrane, in projekti zmagovalci ter finalisti. Namen izpostavitve rezultatov YTAA 2018 je, da bi entuziazem prenesli na študente in šole za arhitekturo ter jih spodbuditi, da sodelujejo v prihajajoči YTAA.
 
Razstavo bo odprla dekanica Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, izr. prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar.
 
 
VABLJENI!
 
 
povezava YTAA AWARD
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem