HAM

HIŠA ARHITEKTURE MARIBOR je začela delovati kot eden od projektov Univerze v Mariboru - RAZ:UM za Evropsko prestolnico kulture in je s prvo razstavo odprla vrata na dan odprtja EPK 2012. HAM v sodelovanju z drugimi združenji arhitektov v državi in širši regiji skrbi za predstavitve in promocijo sodobne arhitekture, Mariboru pa ponuja prostor za razstave, posvete in predstavitve vsebin povezanih s sodobno arhitekturo in prostorom. Skozi leta delovanja  bili na lokacijah matičnega razstavišča in na drugih lokacijah po tematskih sklopih predstavljeni tako študentski projekti kot projekti in izvedena dela neuveljavljenih ter že uveljavljnih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev iz partnerskih mest EPK in širše regije.

HIŠA ARHITEKTURE MARIBOR je s prenovo stavbe Krekova 2 v Mariboru, Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, pod okriljem Oddelka za arhitekturo, z oktobrom 2016, v kletnih prostorih dobila svoj stalni prostor.

NASLOV

Hiša arhitekture Maribor
Krekova 2, Maribor
ham@um.si

razstavišče je odprto:
ponedeljek - petek: 8.00 - 19.00
sobote, nedelje, prazniki: zaprto

v času poletnih počitnic je urnik prilagojen odprtju prostorov fakultete (15.7.-16.8. odprto do 15.00).
 

PROGRAMSKI ODBOR HAM

izr. prof. Uroš Lobnik: vodja HAM
izr. prof. dr. Peter Šenk: koordinator programa HAM, urednik spletnih strani
dr. Marko Jaušovec - koordinator projektov

TEHNIČNA EKIPA, ŠTUDENTSKI HAM

Maša Čelebić, Vladimir Lutovac; Merima Tica

do 2018: Samo Lorber, Jernej Borko, Tomaž Pažek, Sergej Podgoršek, Nataša Raškovič
Blaž Grudnik Tominc, Blaž Jagarinec, Nastja Utroša; Katja Šket - koordinatorka projektov in spletnih strani

OBLIKOVANJE

Miha Štefl, Maj Meden     

 

 

Hiša arhitekture Maribor (HAM) bo skušala zagotavljati posodabljanje in točnost podatkov pri najavi dogodkov, vendar si pridržuje pravico do spremembe vsebine spletnih strani, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Vse pravice pridržane.

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem